Home    Crafts    Cooking    Places    Izzivi    Other   

December 30, 2012

Kruh brez gnetenja - Bread without kneading

Dolgo ga že nisem naredila, ker ponavadi naredim kar vrtanek ampak ker je tak čas sem ga naredila.
Recept je iz tele strani in sestavine so:
SestavineIngredients
3 skodelice moke3 cups of flour
1 5/8 vode1 5/8 wather
1/4 čž suhega kvasa1/4 ts of dried yeast
solsalt

Vse sestavine zmešano s kuhalnico in pustimo stati 12-18 ur.
Preložimo, pomokamo, raztegnemo, oblikujemo kepo in ponovno vzhajamo - 2h.
Segrejemo pečico in pekač s pokrovom na 220°C.

Kepo testa preložimo v pekač, pokrijemo in pečemo 30min. Nato ga odkrijemo in pečemo še 10min. Jaz sem temperaturo še malo zmanjšala - na 195°C.

Okusen, mehek s hrustljavo skorjico.

11 comments:

  1. Super izgleda. To bo pa treba poskusiti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Priporočam, res da dolgo počiva ampak se splača.

      Delete
  2. Tole čist preveč lepo zgleda za jest.. jaz bi ga samo gledala nekaj časa :) Potem bi pa verjetno zelo hitro izginil, ko bi se ga enkrat lotili.
    Enkrat smo nekaj podobnega probali, pa ni uspelo. Zdaj me pa mika, da bi kar takoj poskusila zmešat in jutri pekla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saj tudi meni ni uspel, ko sem ga delala prvič, ker sem imela pretekoče testo in ko sem ga zlagala sem porabila več moke, ampak tiste luknje v kruhu in skorjica so me prepričale, da ponovim.

      Delete
  3. neverjetno ... prav res neverjetno....bom poskusila tudi jaz :) hvala za recept :)

    ReplyDelete
  4. Hvala za recept. Zgleda pa njami.

    ReplyDelete
  5. Slastno, bom poskusila,
    hvala za recept.
    Lp Tamara

    ReplyDelete
  6. O joj. Sline se cedijo. :)
    Tole bo pa treba probat. Hvala za navodila..

    ReplyDelete
  7. ful dobr zgleda in skoraj diši skozi ekran:):)mal smo na dieti pa takoj ko bo konec bom sprobala velik vrst kruha sem ze spekla ampak takega pa se ne:):)tko da evo izziv :)bom pa poslikala in ga vidis na blogu :)

    lp vesna

    ReplyDelete