Home    Crafts    Cooking    Places    Izzivi    Other   

April 5, 2013

Srečen za umret

Da malo pokomentiram premiero novega Slovenskega filma.
Film, zanimiv.

Glavni lik Ivan (Evgen Car) je vizualno zelo pristno upodobil zagrenjenega starega upokojenega učitelja, ki čaka na smrt. Pred odhodom v dom za starejše občane sam poskrbi za svoj prostor, pogreb, zapakira in razdeli svoje imetje, saj meni, da ga čaka le še konec. Tam pa se stvari obrnejo na glavo.

Z izjemo nekaterih klišejskih komičnih vložkov je bil film prijetno gledljiv.

Največja kritika pa je organizacija premiere. Ne vem kako lahko napovedovalec, kateri predstavi režiserja napačno napove ime? Minus! Ozvočenje ob napovedi filma in na koncu ob predstavitvi dela zasedbe. Minus! Važno je bilo samo, da je imel v rokah tablico in z njo paradiral.

Poleg tega sem dobila 2 karti za ogled filma. Super zmenek? Ne! Ker potem te posedejo sicer v isto vrsto ampak ena karta je bila skrajno desno (1. sedež) druga pa skrajno levo (24. sedež). Pa nisem bila edina. Veliko parov je tako obviselo v dvorani in se čudilo razporeditvi. Mogoče so upali, da bo s tem manj klepetanja v dvorani. Tako kot v šoli?

Za konec pa lahko na organizacijo dogodka pogledamo tudi iz pozitivne plati. Šenkanemu konju se ne gleda v zobe.

4 comments:

  1. Ojla!
    Na mojem blogu te čaka nagradica!
    Lp

    ReplyDelete
  2. Če že vse drugo štima, pa se pri nas na prireditvah večkrat zatakne pri logistiki, kot da je to nepomembno... Hvala za komentar o filmu.

    ReplyDelete
  3. To je to nikol neveš kaj te čaka:):)
    Bom šala gledat:)

    ReplyDelete
  4. haha, sploh še nisem slišala za ta film..res nisem na tekočem s tem kaj se dogaja zadnje čase v Slo, še tv komaj kdaj prižgem. Tele karte so pa res mimo no.

    ReplyDelete