Home    Crafts    Cooking    Places    Izzivi    Other   

March 28, 2014

Enolončnica z lečo

Na olju sem prepražila  1 por, dodala 1 čž mlete sladke rdeče paprike in 1 skodelico na kocke narezane govedine (1cm x 1cm), solila in poprala, dodala 1 lovorjev list in 1 strok česna. Ko je meso zakrknilo sem zalila z 1/2 sk paradižnikove mezge (tiste v steklenici) in 2 sk vode.

Pustila sem 30min, da zmerno vre in nato dodala 4 korenčke - no malo večje, narezane na 1cm x 1cm, ter 0,5cm x 1cm, dve različni velikosti zato, da se ena razkuha in s tem gosti.

Pustila 10min, da zmerno vre in nato dodala 3/4 sk leče in 1/2 skodelice graha. Kuhala še 20min, da se je leča skuhala in...

 Dober tek.



6 comments:

  1. Mnjam,mnjam...izgleda slastno :)
    LP,Urška

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Sem bila tudi sama prav presenečena nad okusom... sicer pa: "leča je zakon" :)

      Delete
  2. Se strinjam, da izgleda slatno. Leča je res dobra.
    Hvala za recept.
    Lp Danica

    ReplyDelete
  3. Slastno ;9 bo trepa poskusit ;)

    ReplyDelete
  4. o kuharica je se kaj ostalo? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nič ni ostalo, so pa bili komentarji, da lahko naslednjič malo več skuham, tudi za ostale skuham, ker je bilo dobro...

      Delete