Home    Crafts    Cooking    Places    Izzivi    Other   

September 20, 2014

Skuta

Spomnim se, ko je moja stara mama še kuhala skuto. Nisem je klicala, da mi ponovi kako mi, kateri nimamo krav doma, tega ne znamo.

Torej mleko sem kupila na mlekomatu in ga dala kisat. Po treh (3) dneh je bil skisan. Pobrala sem smetano in kislo mleko stresla v lonec. Počasi sem začela greti (na 2 od 9). 

In je začela se sirtoka ločevati.

To je trajalo cca. 20 minut, ker se je segrevalo res počasi. Pa ni se dosti segrelo, recimo mlačno je bilo.

Še na krpo in cedilo.



 
Skuta je končana. Pojedla sem jo s smetano in malo soli. Rezala se je kot sir. Mogoče sem samo malo preveč mešal, ker so grudice manjše.



Za poizkušino je bil narejeno samo iz 1l. Sedaj se kisajo že trije :)

6 comments: