Sestavine | Ingredients |
300g moke | 300g flour |
1 jajce | 1 egg |
30g margarine ali masla | 30g butter or margarine |
30g masti ali olja | 100g lard or vegetable oil |
ščep soli | pinch of salt |
mlačna voda | warm water |
1kg jabolk | 1kg apples |
rozine | rozine |
2 ž kisle smetane | 2 s of sour creme |
1 jajce | 1 egg |
olje | oil |
cimet, sladkor, drobtine | cinnamon, sugar, breadcrumbs |
Vse sestavine za testo stresemo v skledo in kar z mešalnikom premešamo. Na koncu še z rokami lepo pregnetemo, da dobimo lepo mehko testo.
Razdelimo v dva kupčka in vsakega "pooljamo" in zavijemo v prozorno folijo za živila. Tako potem kupčka počivata najmanj eno uro (1h).
Testo lepo razvlečemo na tanko.
Jaz potem najprej pokapam z mešanico kisle smetane in jajca, oljem in nato nadevam z jabolki. Čez jabolka še malo cimeta, sladkorja in drobtin.
Zavijemo. Preložimo v pekač in pazimo, da se ne zgodi nesreča - kot se je meni (levo pod sredino). Pečemo na 180°C cca. 30 min oz. dokler ni pečeno.
Ko je pečeno pa malo sladkorja v prahu čez potrosimo in uživamo.
mmmmmmm......lekker
ReplyDeleteTineke
It was too good, it disappeared within few hours.
DeletePrenos misli? Jaz sem ga pekla v nedeljo. Izginil je, kot kafra:-)
ReplyDeleteSaj pri nas tudi ni dolgo zdržal. Je naš ata reku "Se mi zdi da ste pekl štrudl ampak moj krožnik je že prazen. Pa ste ga spekl cel pekač?"
DeleteDolgo ga nisem pekla in potem je šel 1,2,3... No pa imela sem tudi 2 pridna pomagača. Mogoče je bil zato toliko boljši :)