Recept je iz tele strani in sestavine so:
Sestavine | Ingredients |
3 skodelice moke | 3 cups of flour |
1 5/8 vode | 1 5/8 wather |
1/4 čž suhega kvasa | 1/4 ts of dried yeast |
sol | salt |
Vse sestavine zmešano s kuhalnico in pustimo stati 12-18 ur.
Preložimo, pomokamo, raztegnemo, oblikujemo kepo in ponovno vzhajamo - 2h.
Segrejemo pečico in pekač s pokrovom na 220°C.
Kepo testa preložimo v pekač, pokrijemo in pečemo 30min. Nato ga odkrijemo in pečemo še 10min. Jaz sem temperaturo še malo zmanjšala - na 195°C.
Okusen, mehek s hrustljavo skorjico.
Super izgleda. To bo pa treba poskusiti!
ReplyDeletePriporočam, res da dolgo počiva ampak se splača.
DeleteTole čist preveč lepo zgleda za jest.. jaz bi ga samo gledala nekaj časa :) Potem bi pa verjetno zelo hitro izginil, ko bi se ga enkrat lotili.
ReplyDeleteEnkrat smo nekaj podobnega probali, pa ni uspelo. Zdaj me pa mika, da bi kar takoj poskusila zmešat in jutri pekla.
Saj tudi meni ni uspel, ko sem ga delala prvič, ker sem imela pretekoče testo in ko sem ga zlagala sem porabila več moke, ampak tiste luknje v kruhu in skorjica so me prepričale, da ponovim.
DeleteSmakelijk eten!!
ReplyDeleteTineke
neverjetno ... prav res neverjetno....bom poskusila tudi jaz :) hvala za recept :)
ReplyDeleteDa o okusu ne govorim :)
DeleteHvala za recept. Zgleda pa njami.
ReplyDeleteSlastno, bom poskusila,
ReplyDeletehvala za recept.
Lp Tamara
O joj. Sline se cedijo. :)
ReplyDeleteTole bo pa treba probat. Hvala za navodila..
ful dobr zgleda in skoraj diši skozi ekran:):)mal smo na dieti pa takoj ko bo konec bom sprobala velik vrst kruha sem ze spekla ampak takega pa se ne:):)tko da evo izziv :)bom pa poslikala in ga vidis na blogu :)
ReplyDeletelp vesna